top of page

Hvad er bitmojn?

Bitmojn er Sønderjyllands egen valuta. Den er skabt af Sønderjyder til Sønderjyder. Det er en valuta der viser hvem vi er og som vi med stolthed vil eje. 

På et mere teknisk plan, så er bitmojn en kryptovaluta. Kryptovaluta er digitale valutaer, der fungerer uafhængigt af alt, hvad der hedder banker og regeringer. Ligesom med almindelige fysiske valutaer og aktier kan man handle med kryptovalutaer og spekulere i deres værdi.

Bitmojn er startet som en lille gimmick. Som Sønderjydere syntes vi det kunne være sjovt som landsdel, at have vores egen valuta. Og det har vi så nu. Men selvom bitmojn er startet i sjov, så ser man sommetider valutaer som denne, der pludselig stiger flere hundrede procenter. Dogecoin er blot ét eksempel på en sjov valuta, som pludselig blev meget værdifuld. Der skal dog ikke gøres yderligere sammenligninger med dogecoin.

Du skal altså ikke købe bitmojn med håbet om at blive millionær, men snarer fordi du syntes det er sjovt at give i gave eller fortælle venner og familie, at du ejer et stykke Sønderjysk historie.

Hvor kan jeg købe bitmojn

Du kan udelukkende købe bitmojns på bitmojn.com

Har du endnu ikke prøvet at handle med kryptovaluta og ønsker du at købe bitmojn? Det er både simpelt og hurtigt at købe bitmojns. Og uanset om du handler til dig selv eller køber bitmojn som en gave, så er det nemt at købe og videresende dine bitmojns.

Hvad koster én bitmojn

Prisen for én bitmojn er 100 DKK. 

Men som det er med al kryptovaluta, så kan prisen variere afhængigt af udbud og efterspørgsel.

Sagt på en anden måde, så kan dine 100 kr. være 0 kr. værd om 1 år. Men de kan også være 1 mio. kr. værd. Og så selvfølgelig alt der imellem.

Kryptovaluta er uforudsigeligt og man bør kun handle for penge man har råd til at tabe.

Foruden de 100 kr. pr. stk. er der et enkeltgebyr på 20 kr. i alt. Det koster penge at handle med bitmojns og dette gebyr dækker de omkostninger.

Hvor mange bitmojns er der?

I stedet for at oprette et vilkårligt antal af bitmojn, findes der 250.000 bitmojn - én for hver sønderjyde.

Hvornår modtager jeg mine bitmojns?

Hvornår du modtager dine bitmojns afhænger af belastningen på netværket. Man betaler altid et gebyr i forbindelsen med transaktionen (de 20 kr.), som dækker omkostningerne til diverse miners, som opretholder og sikre bitmojn.

Man kan selv bestemme gebyret for denne transaktion og jo større et beløb, jo hurtigere modtager man sine bitmojns. Vi har bestemt en værdi på 20 kr., hvilket vil sige at værdien af de 20 kr. ændre sig, afhængigt af værdien på ethereum, hvilket er krypto-valutaen der anvendes som betalingsmiddel i forbindelse med transaktionen. I øjeblikket er prisen på Ethereum høj, hvilket betyder at man kan forvente, at der går mellem 1 og 3 dage, før man har modtaget sine bitmojns. 

Kan jeg refunderer mine bitmojns?

Bitmojns er en kryptovaluta. Når den handles, er det altså under samme vilkår som valutahandel, aktiehandle og handel med andre værdipapirer. Derfor kan du IKKE få refunderet dine bitmojns. Vi vil gerne gøre dette klart og tydeligt, så der ikke hersker nogen tvivl. Tænk dig derfor en ekstra gang om, inden du investerer i Bitmojns.

Hvor meget er bitmojns værd?

Ligesom med valutahandel, aktie handle og handel med andre værdipapirer, så afhænger værdien af udbud og efterspørgsel. Lige nu sælger vi ud af bitmojns til en fast pris på 100 kr. Men hvis du skulle sælge dine bitmojns til andre, eller købe af andre, så vil prisen variere og ingen kan garantere værdien. Det kommer, som sagt, an på udbud og efterspørgsel.

Hvor bliver mine bitmojns af?

Vi har oplevet enkelte tilfælde hvor bitmojns er blevet sendt, men ikke modtaget. Det skyldes at det er en helt ny kryptovaluta. Men det er intet problem.

Alt du skal gøre er at følge denne vejledning.

bottom of page